Home Nieuws Suus kreeg een watervergiftiging door XTC: "Ik belandde in een coma"

Suus kreeg een watervergiftiging door XTC: “Ik belandde in een coma”

Tijdens het uitgaan en op festivals is XTC nog steeds de meest gebruikte harddrug. Ernstige incidenten met XTC komen bijna nooit voor, maar gebruik is natuurlijk nooit zonder risico’s. Vaak wordt gedacht dat vervuilde pillen de oorzaak zijn van incidenten. Maar dit klopt niet. Te hoge doseringen MDMA, oververhitting en watervergiftiging zijn de ware boosdoeners. Dit laatste overkwam Suus (22). Toen zij los ging op een festival, verloor ze haar bewustzijn en belandde ze in een coma. Ook sprak Spuiten en Slikken Mark, hij is EHBO’er en geeft advies over wat je moet doen om te voorkomen dat het mis gaat.

Suus:
“Ik ging op Hemelvaartsdag met 10 vrienden naar een festival in Amsterdam. Die dag besloot ik MDMA en XTC te doen. Ik had dit al vaker gedaan en had nog nooit problemen gehad met drugs. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik me die dag niet fit voelde. Ik had in de ochtend gewerkt en had niet goed gegeten. Toen ik rond twee uur het festival binnenkwam, besloot ik na een kwartiertje de eerste xtc in te nemen. Maar ik kwam er niet lekker in. 

Mark
:
“Voor je naar een festival gaat is het belangrijk om uit te rusten en goed te eten en te drinken. Dit had Suus niet gedaan. Wat betreft het combineren van XTC en MDMA, hier ligt ook een gevaar op de loer. In principe heeft het dezelfde werkzame stof. Maar als je het samen neemt kan het teveel zijn. Een pil kan je laten testen en dan weet je hoeveel erin zit. Maar wat mensen vaak doen is een paar natte vingers MDMA ernaast nemen en dan weet je niet hoeveel je binnen krijgt. Zo loop je risico op overdosering.

Lees het hele artikel op Spuitenenslikken.nl.

Meer lezen?

Scroll naar boven