Home Nieuws Thuistest XTC en cocaïne werken niet

Thuistest XTC en cocaïne werken niet

Het gebruik van vervuilde drugs is zeer gevaarlijk. Daarom raden o.a het Trimbos-Instituut, en de Jellinek aan om voor gebruik drugs te laten onderzoeken op samenstelling. Doe dit via een testservice en niet via een sneltest die je in de smartshop kunt kopen. De thuistests van Dope or Nope, EZ Test en Safe Test geven namelijk misleidende resultaten.

Althans, dat stelt het AVROTROS-programma Radar dat de thuistest voor drugs onderzocht.

Thuistest van de smartshop

Een thuistest zou mensen duidelijkheid moeten geven over de geteste drug. Je moet dan een stukje van een pil mengen met een vloeistof, die vervolgens verkleurt. Die kleur moet aangeven wat voor drugs je hebt. Volgens een klinisch chemicus die de testen deed, voldeed geen enkele door Radar onderzochte thuistest. Ze toonden niet duidelijk aan of de drugs versneden zijn en in welke mate. De test Dope or Nope xtc bijvoorbeeld, kan alleen xtc aantonen. De test zegt niets over zuiverheid of aanwezigheid van andere stoffen. Maar de gebruiksaanwijzing suggereert iets anders: als je kijkt naar de balk die van lichtgrijs naar zwart loopt, denk je mogelijk dat je een zuiverheidstest uitvoert. Het onzuivere mengsel geeft een donkere kleur, alsof het “puur” is.

Lees verder op metronieuws.nl

Bekijk ook ons antwoord op de FAQ Hoe kan ik door middel van een eenvoudige test te weten komen wat voor een pil ik heb?

Scroll naar boven