Home Nieuws Toch geen verplichting voor gratis drinkwater op alle Utrechtse dance-evenementen

Toch geen verplichting voor gratis drinkwater op alle Utrechtse dance-evenementen

Op alle dance-evenementen in Utrecht zou gratis drinkwater verplicht worden, meldde de gemeente afgelopen dinsdag in een raadsbrief. Maar de vork blijkt toch anders in de steel te zitten. De gemeente baseert zich op een richtlijn van het RIVM, die toevallig afgelopen week is aangepast. In die nieuwe richtlijn staat niets over dance-events en gratis drinkwater. Het enige moment waarop de gemeente gratis water verplicht kan stellen, is op dagen waarop het hitteprotocol van de VRU ingaat.

Het had sowieso nogal wat voeten in de aarde, de hele kwestie rondom gratis water op festivals. Al in 2019 werd een motie daarover unaniem aangenomen, maar het duurde dus nog vier jaar voordat er een raadsbrief verscheen.

Drugsgebruik

Muziekjournalist Atze de Vrieze, die zich in zijn podcast De Machine ook bezighoudt met de zakelijke kant van de muziekwereld, ziet dat festivals daar in steeds grotere mate mee worstelen.
Toch zou hij het een goede zaak vinden als water verplicht gratis werd op festivals. “Je ziet nu dat flesjes water bij de bar 5 à 6 euro kosten. Zeker op festivals waar veel drugs als xtc worden gebruikt, ligt het risico op uitdroging op de loer. Te veel water drinken is dan trouwens ook een risico.

Lees het hele artikel van Evie Westland op RTVUtrecht.nl.

Meer info:

Scroll naar boven