Home Nieuws Trimbos-instituut vreest niet voor extra drugsincidenten in Nederland
Red Alert app

Trimbos-instituut vreest niet voor extra drugsincidenten in Nederland

Het Trimbos-instituut vreest niet voor extra drugsincidenten in Nederland als vanaf 25 september meerdaagse evenementen weer mogelijk zijn. Voor uitgaanders gaan er nu weer wat meer mogelijk, maar er is nog geen sprake van een grote heropening van het nachtleven.

In België overleed afgelopen weekend een 54-jarige Nederlander die bij een dancefestival was geweest. Hij had xtc-pillen bij zich waarvoor het Belgische openbaar ministerie later een waarschuwing uitgaf. Volgens het parket bevatten de drugs twee keer zoveel MDMA als normaal (175mg) . Overigens is nog niet vastgesteld of de man door het gebruik van de pillen is overleden.

Op de Nederlandse “zwarte” lijst met extra riskante pillen staan momenteel een aantal pillen. Dit is te bekijken in de Red alert app van het Trimbos-instituut. In Nederland bevat een XTC-pil gemiddeld 166 milligram MDMA. Het Trimbos-instituut wijst erop dat ook pillen die niet op de lijst staan risico’s met zich meebrengen. Drugsgebruik is nooit zonder risico. Als je geen risico wil lopen, dan is het advies om niet te gebruiken.

Lees verder op NU.nl.
Lees ook de veel gestelde vraag: Kun je overlijden door XTC. Kan ik bijvoorbeeld oververhitting herkennen?

Scroll naar boven