Home Nieuws Twaalf procent van de mannen drinkt weleens alcohol tijdens het thuiswerken

Twaalf procent van de mannen drinkt weleens alcohol tijdens het thuiswerken

Uit onderzoek onder 1000 respondenten blijkt: 28% van de Nederlandse kantoormedewerkers die sinds corona (ook) thuis is gaan werken, doet weleens een dutje onder werktijd. Bijna één op de tien drinkt weleens alcohol bij het thuiswerken.

Slapen onder werktijd

Dat blijkt uit onderzoek van softwarebedrijf Klippa onder ruim duizend respondenten. Mannen geven vaker toe soms dutjes te doen onder werktijd: 32% van de mannelijke respondenten erkent dit, bij de vrouwen is dat 21%. Opvallend is dat het percentage bij jongeren nog een stuk hoger is: 37% van de twintigers doet weleens de ogen dicht, tegen 24 procent van de zestigers.

Drinken onder werktijd

Ook het nuttigen van alcohol onder werktijd wordt meer gedaan door mannen (12%) dan door vrouwen (5%). Ook hier maken jongeren zich vaker schuldig aan: 14% van de werknemers onder de dertig drinkt weleens alcohol tijdens het thuiswerken, tegen 9% van de dertigers en 7% van de veertigers en vijftigers. Zestigplussers lusten echter weer wat vaker een alcoholische consumptie onder werktijd: met 15% scoren die het hoogste.

Lees verder op accountant.nl.

Scroll naar boven