Home Nieuws Veilig lachgasgebruik: ‘Strijden voor keurmerk’
Brandwondencentra zien nieuwe trend: ernstige vrieswonden na gebruik lachgas

Veilig lachgasgebruik: ‘Strijden voor keurmerk’

Sebastiaan Broens (26) en Daan van Rees (25) strijden voor veilig en verantwoord gebruik van lachgas. „Het gebruik ga je niet tegen, maar zorg er dan wel voor dat het veilig gebeurt.”

„Laat een ding duidelijk zijn, wij zijn absoluut geen lachgaskoeriers”, zegt van Rees. „Ons bedrijf werkt samen met een partij, festival of organisatie om op een veilige en meetbare manier met lachgas te werken. Het bedrijf geeft zelf een leverancier door. Vervolgens checken wij of het lachgas gecertificeerd is en dus veilig gebruikt kan worden. Als dit niet zo is, dan raden wij zelf een andere leverancier aan. Alleen zuiver medisch lachgas is geschikt voor menselijke consumptie. Horeca-gas, zoals uit slagroombussen of technisch gas, zijn dat absoluut niet!”

Judith Noijen, preventiemedewerker bij Jellinek, reageert op het initiatief. „Wij zijn geen voorstander van de verkoop van lachgas op evenementen, maar als ze verkocht worden dan zijn dit wel de maatregelen die bij kunnen dragen aan het beperken van risico’s”, legt ze uit. „Zeker het creëren van een plek waar mensen rustig kunnen zitten is erg belangrijk.”

Lees het hele artikel op Metronieuws.nl.

Scroll naar boven