Home Nieuws Vrouwen drinken méér drinken als mannen niet zo fris ruiken

Vrouwen drinken méér drinken als mannen niet zo fris ruiken

Onderzoekers van de University of South Florida concluderen: Hoe meer mannen stinken, hoe meer vrouwen drinken. Ze onderzochten daarvoor ruim honderd vrouwen tussen de 21 en 31 jaar. De deelneemsters werd verteld dat zij meededen aan een consumententest naar herenparfums.

De respondenten werden verdeeld in twee groepen, waarbij de ene groep een reukstrook kreeg die besproeid was met androstenon, een feromoon dat voorkomt in okselzweet en ook wel het lokstofje wordt genoemd. De andere groep kreeg een neutraal geurend strookje, dat enkel wat druppels water bevatte. Ondertussen werd de vrouwen voorgehouden dat ze een mannenparfum roken. Vervolgens kregen alle vrouwen twee glazen alcoholvrij bier. Uit veiligheidsoverwegingen werd niet voor alcohol gekozen.

Uitkomst van de middag was dat de vrouwen die van het ‘zweetstrookje’ hadden gesnoven, aanzienlijk meer slokken bier namen dan de andere deelneemsters. Volgens de wetenschappers heeft het allemaal te maken met de link tussen drinken en de behoefte aan seks.

Lees verder op slijtersvakblad.nlslijtersvakblad.nl

Scroll naar boven