Home Nieuws ‘Wat Drink Jij’ voor jongeren is vernieuwd

‘Wat Drink Jij’ voor jongeren is vernieuwd

De Wat Drink Jij website, een online alcoholtest voor jongeren en jongvolwassenen (16-24 jaar) die regelmatig alcohol drinken, is vernieuwd. Het biedt je een persoonlijk advies over je alcoholgebruik en welke gevolgen dit heeft voor je gezondheid én de financiën.

Inzicht in alcoholgebruik van leeftijdsgenoten

Vaak overschatten jongeren en jongvolwassenen hoeveel alcohol hun leeftijdsgenoten drinken. Wat Drink Jij geeft daarom inzicht in het alcoholgebruik van de leeftijdsgroep in zijn geheel. Hierdoor krijg je een realistischer beeld van het drinken door je leeftijdsgenoten en zie je dat veel drinken (lang) niet voor alle jongeren en jongvolwassenen de norm is.

Ook helpt Wat Drink Jij je bij het omzetten van hun voornemens in concrete plannen en acties om het alcoholgebruik te minderen in situaties waarin je het moeilijk vindt om weerstand te bieden tegen alcohol. De keuze om Wat Drink Jij nieuw leven in te blazen is mede gestuurd door het beperkte aanbod van alcoholinterventies voor jongeren en jongvolwassenen, terwijl zij juist tot de risicogroep behoren van problematisch alcoholgebruik.

Wat Drink Jij app voor mbo studenten (16-24 jaar)

Voor MBO studenten (16-24 jaar) is de Wat Drink Jij website doorontwikkeld naar de Wat Drink Jij app (Play Store & Apple App Store). De Wat Drink Jij app is een langdurige online alcoholinterventie en biedt ondersteuning om minder alcohol te drinken. Aan de hand van een zelf gesteld doel (aantal glazen dat men in een week minder wil drinken) en op basis van dagboek data, krijgen mbo studenten wekelijks een passende oefening, en wordt succes bekrachtigd.

De Wat Drink Jij website is ontwikkeld door het Trimbos-instituut. De Wat Drink Jij app is ontwikkeld door TNO, Radboud Universiteit en Trimbos-instituut.

Lees het hele artikel op Trimbos.nl.

Scroll naar boven