Home Nieuws Wietrokende automobilisten en de speekseltest
Poseren met cannabis maakt de politieagent gelukkig

Wietrokende automobilisten en de speekseltest

In Almelo is de speekseltest het gesprek van de dag. Daar begint binnenkort in coffeeshops een campagne  om wietrokers te waarschuwen voor de gevolgen van een positieve speekseltest.

Deze week werd bekend dat de Almelose politie sinds kort beschikt over een speekseltest. Met de speekseltest kan binnen een paar minuten worden bepaald of iemand onder invloed van drugs achter het stuur zit. Is die positief dan wordt een uitgebreider bloedonderzoek op het politiebureau gedaan. 

De speekseltest is voor Gerard Kamp (voorzitter van de plaatselijke coffeeshop) reden te wijzen op de gevolgen van het roken van een joint. Voor een beginnend gebruiker en voor iemand die al jaren wiet rookt kunnen de effecten volgens hem zeer divers zijn. „Een ervaren gebruiker kan bij wijze van spreken zo in z’n auto stappen en normaal wegrijden. Maar na het roken van een joint in de auto stappen is iets dat hij een beginnend gebruiker absoluut niet aanraadt.”

Om die reden begint Het VOC (de koepel van alle organisaties die gekant zijn tegen het verbod op cannabis) een flyercampagne in alle Nederlandse coffeeshops. ,,We willen een soort bobcampagne doen. Bezoekers oproepen een lift te nemen of een taxi te bellen.”

Lees meer over drugs en verkeer.

Lees het hele artikel op tubantia.nl 

Scroll naar boven