Home Nieuws Zes maanden zonder keta, coke en 3MMC: Alkmaarse Jimmy (22) TikTokt over verslaving

Zes maanden zonder keta, coke en 3MMC: Alkmaarse Jimmy (22) TikTokt over verslaving

“Ik ben eraan toe om mijn verhaal te delen: ik lag maandenlang stiekem drugs te gebruiken om niet te hoeven voelen.” Dit biecht Jimmy Berkhof (22) uit Alkmaar vorige maand op aan z’n volgers op Instagram en TikTok. In alle stilte kampt hij met een verslaving aan drank en drugs. Nu is hij zes maanden clean, eindelijk gelukkig en gemotiveerd om andere jongeren te helpen. 

Vanaf zijn vijftiende doet Jimmy middelen, vertelt hij openhartig als we langsgaan bij het huis waar hij woont met z’n ouders. De twintiger vindt het interview op camera spannend. Ook hebben zijn filmpjes op TikTok over de 100.000 views. “Ik krijg zoveel reacties, steun en vragen over mijn verslaving.”

We zitten op zijn kamer. “Deze plek voelt dubbel. Het is de plek waar ik me nu fijn voel en mediteer. Maar het is ook de plek waar ik op een gegeven moment elke dag ketamine gebruikte om in slaap te komen.”

Het gebruik begint voor hem, zoals bij zoveel jongeren, met alcohol. “Ik nam een drankje. Om zo minder onzeker over te komen. Leuker.” Naar eigen zeggen is Jimmy in die periode op de middelbare school een meeloper en ‘liever de pester dan de gepeste’. 

Lees het hele artikel van Maaike Polder op NHNieuws.nl.

Scroll naar boven