Home Nieuws In ziekenhuis na veelvuldig vapen, Tieme had ernstige longklachten

In ziekenhuis na veelvuldig vapen, Tieme had ernstige longklachten

Vapen is onschuldig, dacht Tieme van der Heijden (19) uit Eindhoven. Tot hij vorig jaar in het ziekenhuis belandde met ernstige longproblemen, die misschien nooit meer helemaal overgaan. Daarom wil hij eenmalig zijn verhaal doen aan RTL Nieuws, om anderen te waarschuwen: “Het voelde alsof iemand mij constant een trap gaf tegen mijn middenrif. De hele dag snakte ik naar adem.”

Na meerdere berichten uit het buitenland over mensen die in het ziekenhuis belandden door overmatig vapen, slaat nu de Brabander Tieme alarm. Hij wil – samen met zijn moeder Micha – duidelijk maken dat het geen ver-van-je-bed-verhalen zijn. Want in het ziekenhuis in Veldhoven waren de artsen duidelijk: vapen had Tieme ziek gemaakt.

Tieme had geen idee dat vapen schadelijk voor hem kon zijn. Daar was hij niet mee bezig. Tot hij zich in augustus vorig jaar niet lekker begon te voelen. Hij had pijn op zijn borst, kreeg veel last van zijn keel en snakte steeds meer naar adem. Hij moest naar de dokter, besloot hij samen met zijn moeder. Daar kregen ze de eerste schrik: het zuurstofgehalte in Tiemes bloed was te laag, hij moest zo snel mogelijk naar de spoedeisende hulp.

Het verhaal van Tieme liet veel van zijn vrienden schrikken. Maar hoe erg zijn situatie ook was, hij is geen uitzondering, vertelt Leon van den Toorn aan RTL Nieuws. Hij is naast arts in het Erasmus MC in Rotterdam ook voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose en vertelt dat ziek worden door vapen vaker voorkomt.

Lees het hele artikel van Karlijn Houterman op RTLNieuws.nl.

Meer info:

Scroll naar boven