Home Nieuws Tilburgs onderzoek naar microdoseren: ‘Studenten zien het als zelfhulpmiddel’

Tilburgs onderzoek naar microdoseren: ‘Studenten zien het als zelfhulpmiddel’

Meer focus en betere werkprestaties dankzij een druppeltje psychedelische drugs. Een groeiende groep mensen zegt baat te hebben bij ‘microdosing’: het nemen van kleine porties paddo’s of LSD. Socioloog Ioana Pop deed onderzoek naar studenten die microdoseren. De eerste resultaten verrasten haar: ‘Niet het verbeteren van studieresultaten is een belangrijke drijfveer, maar persoonlijke groei.’

Bij microdoseren nemen mensen hele kleine porties hallucinerende drugs zoals truffels, paddo’s of LSD. Middelen die er doorgaans voor zorgen dat je de grip op de werkelijkheid verliest, maar, zo verwachten de gebruikers, in microdosis allerlei positieve effecten veroorzaken.

Microdoserende studenten

Als socioloog Ioana Pop in 2019 start met haar onderzoek naar microdoserende studenten hoopt ze op twintig Tilburgse studenten die hun ervaringen willen delen.

Meer emoties door microdoseren?

Waarin de onderzoekers vooral erg geïnteresseerd waren, en waarover hun eerste onlangs gepubliceerde wetenschappelijke artikel gaat, zijn de effecten van microdoseren op emoties. Vooral omdat er veel ervaringsverhalen zijn over de (positieve) effecten van microdoseren op emoties, maar er weinig kwantitatief onderzoek naar is gedaan.

Lees het hele artikel van Doetie Talsma op Universonline.nl.

Meer info:

Scroll naar boven