Home Vraag Waarmee wordt cocaïne versneden?

Waarmee wordt cocaïne versneden?

Cocaïne wordt meestal versneden met suikers, stimulerende middelen en lokaalverdovende middelen. Steeds vaker wordt ook levamisol als versnijdingsmiddel toegevoegd. Levamisol kan serieuze risico’s geven als je veel en vaak gebruikt. De zuiverheid van cocaïne varieert van 0% tot 89%.

Versnijdingsmiddelen in cocaïne

  • Zoetstoffen als mannitol of sucrose.
  • Stimulerende middelen als cafeïne. Te veel cafeïne kan zorgen voor bijwerkingen zoals misselijkheid, nervositeit, en hoofdpijn.
  • Lokaal verdovende middelen als lidocaïne, benzocaïne of procaïne. Je krijgt dit wel eens bij de tandarts om te verdoven bij het boren van een gaatje. Mensen denken hiervoor ook vaak dat het goede coke is want het verdooft.
  • Levamisol. Dit is een anti-wormenmiddel voor dieren. Lees meer over Levamisol.
  • Fenacetine. Dit werd vroeger gebruikt als pijnstiller. ,

Risico’s levamisol

Bij langdurig gebruik van cocaïne met levamisol kunnen ernstige bijwerkingen optreden. Zware gebruikers van cocaïne riskeren agranulocytose, een ernstige bloedaandoening waarbij de meeste witte bloedcellen verdwijnen. Hierdoor vermindert je weerstand tegen ziektes en infecties. Je kunt ontstekingen krijgen, zeker als je door het snuiven een beschadigde neus hebt gekregen. Wanneer je stopt met het gebruik van levamisol kan je redelijk snel herstellen. Doe je dit niet dan kun je een septische shock krijgen met overlijden tot gevolg.

Risico’s Fenacetine

Mensen die hun cocaïne laten testen bij de drugstestservice krijgen ook vaak te horen dat er fenacetine is aangetroffen. Fenacetine werd vroeger als geneesmiddel gebruikt maar nu niet meer omdat het je nieren kan beschadigen. Waarom juist Levamisol en Fenacetine aan cocaïne worden toegevoegd is niet duidelijk. Maar uiterlijk lijken deze stoffen erg op cocaïne: dezelfde kleur en gewicht.

Klagen bij de dealer

Mensen die coke bestellen hebben hiervoor vaak vaste adressen. Ze kunnen in ieder geval klagen als ze een keer een vervelende ervaring hebben gehad. Als cocaïne op straat gekocht wordt, is de kans op versnijdingen groot en je kunt geen verhaal halen. Toeristen zijn hier wel eens het slachtoffer van.

Laat je cocaïne testen

Er bestaat dus de mogelijkheid je cocaïne te laten testen bij een testservice, klik hier voor adressen. Je weet dan niet precies waarmee het versneden is. Maar je krijgt wel te horen welk percentage van het poeder cocaïne is en welk percentage een andere toegevoegde stof is, zoals bijvoorbeeld cafeïne.


Scroll naar boven