Home Vraag Wat is minder schadelijk: speed snuiven of slikken?

Wat is minder schadelijk: speed snuiven of slikken?

Speed snuiven kan schadelijk zijn voor je neus. Dit geldt niet voor het slikken van speed (in een ‘bommetje’). Speed snuiven werkt sneller dan slikken.

Meer details

Drugs gebruiken is risico lopen. Als je geen risico wilt lopen, moet je geen drugs gebruiken. Je kunt dus eigenlijk nooit zeggen of iets beter of slechter is. Wat je wel kunt doen is de risico’s van druggebruik beperken.

Een risico van speed snuiven is dat het schadelijk kan zijn voor je neus. Speed slikken als een bommetje is dat niet. Toch verkiezen speedgebruikers over het algemeen snuiven boven slikken. De reden: via het neusslijmvlies wordt speed sneller opgenomen dan wanneer je het slikt (in een bommetje). Als je speed slikt, moet het namelijk eerst verwerkt worden via de darmen. Het duurt dus iets langer voordat het in je bloed terechtkomt.

Daarbij gaat het bij speed niet om het snelle en korte effect (zoals bij coke wel het geval is). Speed werkt juist heel lang door en dus maakt het feitelijk weinig uit of je nu heel snel of iets minder snel effect voelt. Het uiteindelijke effect blijft hetzelfde, behalve dan dat je door te slikken je neus spaart.

Veel snuiven is erg schadelijk voor je neus. Het neusslijmvlies kan gaan ontsteken, er kunnen chronische ontstekingen aan de luchtwegen ontstaan, je kunt er een gaatje in je neustussenschot aan overhouden, je kunt chronisch verkouden worden en last krijgen van bloedneuzen. Reuk, geur en smaak gaan achteruit. Met andere woorden: snuiven werkt dan wel iets sneller dan slikken, maar de negatieve gevolgen zijn vele malen groter.

Het beste is om niet te gebruiken, maar wil je toch gebruiken dan is slikken dus ‘beter’ dan snuiven.

 


Scroll naar boven