Home Vraag Wat te doen als er iemand in een k-hole zit?

Wat te doen als er iemand in een k-hole zit?

Hier is eigenlijk geen remedie tegen. Je kunt iemand er niet zomaar ‘uit’ trekken. Je zult iemand die in een k-hole zit dus zijn of haar trip moeten laten uitzitten.

Wat is een k-hole?

Als je te veel ketamine snuift in 1x dan kun je in een k-hole terecht komen. Dit is een toestand waarbij je het gevoel kunt krijgen dat je (bijna) dood gaat. Omdat je niet kunt bewegen of praten kan dit zeer angstaanjagend zijn. Mensen omschrijven soms een k-hole als een tunnel op weg naar het licht. Contact met de wereld buiten jezelf lukt niet meer, je hebt het gevoel dat je je in een andere wereld bevindt.

Na een uur weer bij

Als iemand in een k-hole zit zorg er dan voor dat iemand zich fysiek niet kan verwonden. Zitten of liggen is dan beter. Ook een rustige omgeving kan iemand die verward kalmeren. Een snuif ketamine werkt ongeveer een uur. De na-effecten kunnen nog wel tot 3 uur duren. Als iemand in een k-hole zit dan is hij/zij er na ongeveer een uur wel weer uit. Dit kun je tegen hem/haar zeggen als geruststelling.

Eerste hulp tips

Mocht jij of iemand in jouw omgeving compleet outgaan van ketamine, leg diegene dan in stabiele zijligging en zorg ervoor dat diegene niet teveel afkoelt. Reageert iemand niet op pijnprikkels? Bel 112.


Scroll naar boven