Home Nieuws 4 feiten en fabels over alcohol: welke moet je niet (meer) geloven?

4 feiten en fabels over alcohol: welke moet je niet (meer) geloven?

Moeite om feiten en fabels van elkaar te onderscheiden als het om alcohol gaat? Je bent niet de enige: er zwerven talloze onwaarheden over alcohol rond op het internet. Welke informatie klopt, en wat is klinkklare onzin? Metro zocht het uit in de rubriek feit of fabel over alcohol, en delen in dit artikel alle bevindingen met je.

Metro ging in gesprek met Judith Noijen, senior preventiedeskundige bij Jellinek. Welke van de onderstaande claims over alcohol zijn de waarheid, en welke mogen regelrecht naar het rijk der fabelen?

Is sterke drank schadelijker voor je gezondheid dan bier en wijn?

Je weet dat alcohol niet al te best is voor je lichaam, maar je wilt toch een drankje doen. Kan je dan beter voor een biertje gaan, of voor sterke drank? Noijen vertelt:  „In een standaard glas sterke drank zit evenveel alcohol als in een glas bier of wijn. Als we puur naar de alcohol kijken, dan zijn deze twee drankjes dus even slecht voor je gezondheid.” De preventiedeskundige stelt dat het niet per se uitmaakt welke drank je drinkt, maar dat de hoeveelheid ervan wel een grote rol speelt.

Lees het hele artikel van Sharon van der Werf op Metronieuws.nl.

Meer lezen?

Scroll naar boven