Home Nieuws Als je maatschappelijk succes niet onder je drugsgebruik lijdt, maar jij wel

Als je maatschappelijk succes niet onder je drugsgebruik lijdt, maar jij wel

In het studentenleven, de dj-wereld en op de Zuidas lijken drugs en succes een logische combi. “Het leek alsof de rest ‘gewoon brak’ was, terwijl ik in een dagenlange paniekaanval belandde.”

Work hard, play harder. Dat was de mantra van Janna Nieuwenhuijzen. Sinds haar studententijd draait zij als DJ in clubs en heeft ze van het Amsterdamse nachtleven haar thuis gemaakt. Donderdag tot en met zondag stond in het teken van feesten en afteren. Haar bachelor en master leden daar niet onder, dus toen zij na haar afstuderen een felbegeerd traineeship in de journalistiek bemachtigde, paste ze haar partyleven daar niet op aan.

Ze was niet de enige die zo’n levensstijl had: hard werken en hard feesten is de norm in haar omgeving. Niemand leek door te hebben dat zij er eigenlijk aan onderdoor ging. Ze beperkte het drugsgebruik toch tot het weekend? Maar na een flink dieptepunt kwam zij erachter dat het voor haar onmogelijk vol te houden was. Inmiddels is ze sinds een aantal maanden gestopt met drank en drugs. Janna sprak drie jonge mensen die het ook moeilijk vonden hun probleem onder ogen te komen in een sociale omgeving waarin drugs niet alleen normaal zijn, maar onderdeel van een succesvol leven. 

Lees het hele artikel van Janna Nieuwenhuijzen op VICE.com.

Meer info:

Scroll naar boven