Home Nieuws Dit is hoe jullie zijn gestopt met roken: “Ik was eerst heel sceptisch maar het hielp”

Dit is hoe jullie zijn gestopt met roken: “Ik was eerst heel sceptisch maar het hielp”

Stoptober, de maand waarin duizenden mensen vaak hun zoveelste poging wagen om te stoppen met roken. Ruim één op de zes Nederlanders van achttien jaar en ouder is een roker en meer dan twee derde van deze rokers grijpt dagelijks naar die sigaret. Veel van hen proberen deze maand te stoppen, maar dat lijkt vaak meer op een komedie dan een succesverhaal. Dus, speciaal voor alle verstokte rokers: hier tips van jullie voormalige partners in crime hoe het hen wél gelukt is te stoppen.

Kimmy
“Ik ben gestopt met roken door mijn ex. Hij had er een verschrikkelijke hekel aan. Lange tijd rookte ik stiekem, maar ik zag mijn ex elke dag. Dit werd echt onmogelijk. In het begin probeerde ik nog de geur te verbergen met veel kauwgom en parfum, maar de geur kwam gewoon door mijn kleding heen. Uiteindelijk heb ik besloten te stoppen omdat het super vermoeiend was om er constant over te liegen en het stiekem te doen.”

Joop
“Ik ben nu 2 maanden gestopt met roken nadat ik een cursus had gedaan. Van tevoren was ik daar super sceptisch over, maar het heeft me echt heel erg geholpen. Ik dacht dat ik niet gemotiveerd genoeg zou zijn om te stoppen. In de cursus leer je zoveel over de industrie en verslaving in het algemeen dat je zelf ook echt wilt stoppen. Ik heb 10 jaar lang af en aan gerookt en ben nu volledig gestopt. Het was zoveel makkelijker dan ik dacht. Ik zou het iedereen aanraden.”

Lees het hele artikel op SpuitenenSlikken.nl.

Meer info:

Scroll naar boven