Home Nieuws Ladini (23) kreeg hersenletsel door lachgas: 'Ik mag in mijn handen knijpen dat ik niet in een rolstoel zit'

Ladini (23) kreeg hersenletsel door lachgas: ‘Ik mag in mijn handen knijpen dat ik niet in een rolstoel zit’

De lachgasverslaving van Ladini (23) leidde tot een val van de trap en aangetaste hersenen vanwege zuurstoftekort. Inmiddels is ze weer opgekrabbeld.

“Lachgas is heel makkelijk te bestellen, dat is voor mijn verslaving een trigger geweest. Eén appje en het was er binnen twintig minuten. Bovendien was het goedkoop: voor veertig euro kreeg je een tank, 250 tot 300 ballonnen. In de lockdown begonnen mijn vriend en ik er uit verveling mee. Een jaar lang deden we elke twee dagen een tank. Ik vond ballonnen fijn, omdat ik het gevoel had dat ik er controle over had. Na een hijs zat ik een minuut in een trip en daarna voelde ik me weer een soort van helder.”

Zware benen

“Stiekem had ik wel door dat ik verslaafd was, ik werd echt onhandelbaar. Als de tank op was, begon ik met spullen te gooien, omdat ik meer wilde. Mijn vriend gebruikte ook, maar kon meer hebben dan ik. Ik was net 21 toen ik op een dag voelde: dit gaat niet lang meer goed.

Lees het hele artikel van Milou Deelen op Flair.nl.

Meer info:

Scroll naar boven