Home Nieuws Mag je blowen na je corona vaccinatie?

Mag je blowen na je corona vaccinatie?

‘Mag ik blowen na mijn corona vaccinatie? Is het erg als ik een kater heb op de dag dat ik mijn prik krijg?’ Nu er steeds jongere leeftijdsgroepen aan de beurt zijn voor een coronavaccinatie, krijgt de GGD heel andere vragen dan aan de start van het vaccinatieprogramma. “Geen enkele vraag is vreemd of te gek, liever een vraag te veel dan te weinig”, zegt GGD-arts Putri Hintaran.

De invloed van blowen op de corona prik

Het antwoord is dat het niet bekend is of het roken van een jointje invloed heeft op de werking van het vaccin. Als je je niet lekker voelt door de vaccinatie, kan dat gevoel versterkt worden als je gaat blowen. Het is wel bewezen dat blowen niet goed is voor de weerstand. Bij een lage(re) weerstand kan de vaccinatie mogelijk minder goed werken. Lees hier meer.

Mag je voor of na vaccinatie alcohol drinken?

Een andere veel gestelde vraag is: “Mag je alcohol drinken voor of na de coronavaccinatie?” Er is op dit moment geen bewijs dat het drinken van alcohol een effect heeft op de vaccinatie tegen het coronavirus (COVID-19). Het is wel bewezen dat alcohol een tijdelijke dip in je weerstand veroorzaakt. Een lage weerstand kan ervoor zorgen dat een vaccin minder goed werkt.

Lees verder op RTLnieuws.nl of lees de pagina over drugsgebruik in tijden van corona.

Scroll naar boven