Home Nieuws Middeltjes tegen je dinsdagdip: werken die?

Middeltjes tegen je dinsdagdip: werken die?

Op sociale media wordt er volop reclame gemaakt voor middeltjes die zeggen de zogenoemde dinsdagdip tegen te gaan. Oftewel: de kater die je krijgt na het gebruik van XTC. Werken die antikater-producten wel? Radar vraagt het Jacqueline Krouwel, preventie-expert bij Jellinek.

Verdwijnt je kater als sneeuw voor de zon?

Maar die anti dinsdagdip-capsules dan, zorgen die er dan niet voor dat je lichaam in sneltreinvaart weer gelukshormonen begint te produceren? “Nee, zo werkt dat niet. Het is net als bij griep. Dan neem je ook niet een pil en is het de dag erna over. Dat heeft tijd nodig.”

Helpen de middelen helemaal niet?

Dinsdagdip-middeltjes laten je kater dus niet als sneeuw voor de zon verdwijnen, maar helpen ze je lichaam wel om sneller te herstellen? Ook dat is volgens Krouwel niet met zekerheid te zeggen. “Ik heb even gekeken wat er in zit en dat zijn allemaal heel mooie namen, maar het is niet wetenschappelijk bewezen dat dit soort stoffen ook echt werken in dit geval.” Een bekend middel bevat bijvoorbeeld de stof 5-HTP, wat je ook als supplement kunt kopen bij de drogist. Het zou helpen tegen depressieve gevoelens.

Lees het hele artikel op Radar.nl.

Meer info:

Scroll naar boven