Home Nieuws Recordaantal bezoekers bij de testservices

Recordaantal bezoekers bij de testservices

Het afgelopen jaar meldde een recordaantal bezoekers zich bij de verschillende testservices van het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS). Ook het aantal ingeleverde drugs was hoger dan ooit.

In 2022 had het DIMS een recordaantal van 18.377 bezoekers. Bijna twee derde van de ingeleverde drugs was gekocht als ecstasypil. Alhoewel er een lichte daling te zien is in de gemiddelde MDMA-dosering per pil, is een ecstasypil met gemiddeld 136 milligram nog steeds erg sterk.

3-MMC

In 2022 werd de drug 3-MMC bijna drie keer zoveel ingeleverd bij het DIMS vergeleken met 2021. Twee procent van alle ingeleverde drugs was gekocht als 3-MMC. In oktober 2021 werd 3-MMC op lijst II van de Opiumwet geplaatst. In de loop van 2022 werd er steeds minder vaak 3-MMC aangetroffen in de ingeleverde poeders. In plaats van 3-MMC werd er vooral 3-CMC of 2-MMC, stoffen die op dit moment niet op de Opiumlijst staan, in de poeders gevonden.

Cocaïne

Vijf procent van alle ingeleverde drugs bij het DIMS was gekocht als cocaïne. De zuiverheid van cocaïne is al enige jaren zeer hoog, wat betekent dat er relatief weinig andere versnijdingsmiddelen in zitten. Gemiddeld was de sterkte in 2022 gestegen naar maar liefst 74%. Daarnaast bleek in 2022 de cocaïne ook minder vaak vervuild met andere psychoactieve stoffen, zoals levamisol. De gemiddelde prijs per gram betrof net zoals vorig jaar iets meer dan 50 euro.

Lees het hele artikel op Trimbos.nl.

Meer info:

Scroll naar boven