Home Nieuws Sanne (31) kreeg na een avondje xtc psychologische klachten: “Het voelde alsof de hele wereld was veranderd”

Sanne (31) kreeg na een avondje xtc psychologische klachten: “Het voelde alsof de hele wereld was veranderd”

Wanneer Sanne van de ene op de andere dag last krijgt van mysterieuze klachten, weet ze zeker dat het komt door de xtc-pil die ze de dag ervoor had genomen. Na een zoektocht van meer dan zeven jaar komt ze eindelijk uit bij een diagnose.

“Ik zat in een drukke periode in mijn leven”, vertelt ze. “Mijn opa was overleden, ik was aan het afstuderen en ik had een werkplek die me niet helemaal lekker zat. Ik nam tijdens oud en nieuw een xtc-pil zoals ik wel vaker deed. Die pil viel niet anders dan anders, en ik had een doodnormale trip met momenten van euforie en de kalmere momenten er tussendoor.” 

Een andere wereld

Omdat de trip zelf normaal verliep, was er geen indicatie voor de vreemde comedown die volgde. “De volgende dag voelde ik me brak en een beetje somber, maar dat hoorde er wel bij”, herinnert Sanne. “Toch waren er meteen al andere, vreemde sensaties: ik voelde me alsof ik te veel cafeïne had gedronken en het was alsof ik constant door een vies raam keek.”

Lees het hele artikel van Joëlle Smidt op NPO3.nl.

Lees ook: Ik heb vorige week XTC gebruikt en ik voel me nog steeds raar

Scroll naar boven