Home Nieuws Stoppen met vapen: met deze 7 tips stop jij succesvol met vapen

Stoppen met vapen: met deze 7 tips stop jij succesvol met vapen

Vapen begint beetje bij beetje zijn onschuldige imago te verliezen. Zo slaan artsen steeds vaker alarm over de gezondheidsrisico’s van vapen en gaan er TikTok-video’s rond waarbij mensen elkaar waarschuwen. Vape jij? Geen paniek! Zo stop je succesvol met vapen.

Wat gebeurt er als je stopt met vapen?

Vapen is niet alleen erg schadelijk voor je lichaam, maar je kunt er ook verslaafd aan raken. De meeste vapes bevatten namelijk de zeer verslavende stof nicotine. Als je stopt met vapen, is de kans groot dat je last krijgt van ontwenningsverschijnselen die enkele weken kunnen aanhouden.

Bedenk waarom je wil stoppen met vapen

Als je begrijpt waarom je wil stoppen, geeft dit je motivatie om deze slechte gewoonte te doorbreken en hou je je doel voor ogen. Ga daarom goed bij jezelf na waarom je wil stoppen. Heeft het te maken met gezondheidsredenen? Of wil je geld besparen? Ontdek je beweegreden(en) en zorg ervoor dat je deze herinnert op het moment dat je het zwaar krijgt. Koop bijvoorbeeld een armbandje die symbool staat voor een nieuwe start of schrijf je motivatie op een plek waar je het vaak ziet, zoals op de achtergrond van je telefoon.

Lees het hele artikel van Anna Smitsman, met alle tips op WomansHealthmag.com.

Meer info:

Scroll naar boven