Home Nieuws Tienduizenden bezoekers van Thunderdome extra gewaarschuwd na ‘red alert’ om gevaarlijke drugs

Tienduizenden bezoekers van Thunderdome extra gewaarschuwd na ‘red alert’ om gevaarlijke drugs

Bezoekers van muziekfestijn Thunderdome in Utrecht werden zaterdagavond extra gewaarschuwd voor gevaarlijke drugs die in omloop zijn. Aanleiding was een ‘red alert’ (een zeer ernstige waarschuwing) door het Trimbos Instituut, dat onderzoek doet naar drugsgebruik. Trimbos vraagt uit te kijken voor een pil met potentieel dodelijke inhoud.

Stijf uitverkocht was het hardcorefeest Thunderdome in de Utrechtse Jaarbeurshallen zaterdagavond. Dat betekent 40.000 bezoekers die op de stampende beats afkomen. Zij werden ter plekke allemaal extra gewezen op het loerende gevaar van een mogelijk fatale pil.

Wie drugs bij zich heeft, raakt die kwijt

,,Wij hebben contact gehad met Trimbos. Op alle toiletten en lockers staan waarschuwingen naar aanleiding van hun uitzonderlijke ‘red alert’”, zegt woordvoerder Tim Boersma namens de organisatie van Thunderdome voordat het festijn begint. Ook worden bezoekers gecheckt op aanwezigheid van drugs, maar dat is een standaardprocedure. Wie wordt gefouilleerd en drugs bij zich heeft, raakt die kwijt.

EHBO’ers op de hoogte van de pil

Laura Smit-Rigter van het Trimbos Instituut: ,,Met festivalorganisatoren wordt besproken in welke vorm er extra aandacht aan wordt besteed. Wij zorgen dat er posters beschikbaar zijn – ook Engelstalig – en dat er een bericht uitgaat op sociale media. Daarnaast zijn EHBO’ers op evenementen als Thunderdome op de hoogte van de pil, zo kunnen ze zo accuraat mogelijk handelen als iemand onwel wordt. Maar uiteindelijk is het aan de organisatie zelf hoe ze hier gehoor aan geven.’’

Haar advies voor feestgangers die vermoeden dat ze de betreffende pil in hun bezit hebben? ,,Niet gebruiken. En als je op een festival hoort of ziet dat iemand ‘m heeft gebruikt, schakel dan zo snel mogelijk medische hulp in. 

Lees het hele artikel van Emma Thies en Marco Gerling op AD.nl.

Meer info:

Scroll naar boven