Home Nieuws Waarom je beter geen alcohol kan drinken bij deze hoge temperaturen

Waarom je beter geen alcohol kan drinken bij deze hoge temperaturen

Dat alcohol slecht is voor onze gezondheid is bekend, maar hoe zit het met drinken in de zon bij hoge temperaturen? Heeft alcohol daardoor een ander effect op ons lichaam?

Je hebt vast weleens gehoord dat je sneller dronken wordt als het warm is. Maar volgens Steven Biemans van het Trimbos-instituut weten we niet of dat echt zo is. “Er is in ieder geval nog nooit onderzoek naar gedaan”, zegt hij.

Wel is duidelijk dat je meer kans loopt op uitdroging en sneller last kunt krijgen van duizeligheid als het warm is. “Het kan best zijn dat mensen daardoor het gevoel hebben sneller dronken te worden”, denkt Biemans.

Blijf naast dat biertje ook water drinken

Daarom is het altijd, maar zeker tijdens warme dagen, belangrijk om naast dat biertje ook water te blijven drinken. Biemans: “Ons advies is om op warme dagen niet te drinken, het te houden bij één glas of in ieder geval te minderen. En als je besluit wel te drinken, probeer er dan in elk geval een glas water of fris naast te drinken.”

Wat volgens Biemans ook niet helpt is dat er vaker overdag dan in de avond op het terras wordt gezeten. “Hierdoor is de kans groter dat je minder gegeten hebt. Je maag is daardoor leger en de alcohol komt daardoor een stuk harder aan dan na een flink bord avondeten. De nacho’s of portie bitterballen om de trek op te vangen zijn vaak onvoldoende om een dergelijke piek te voorkomen.”

Lees het hele artikel van Sarah Sitanala op Nu.nl.

Meer info

Scroll naar boven