Home Nieuws Guus (19) en Ellis (18) verloren hun beste vriendin Isa (18) door XTC

Guus (19) en Ellis (18) verloren hun beste vriendin Isa (18) door XTC

De eerste keer drugs gebruiken met vriendinnen wordt de 18-jarige Isa op 12 oktober 2022 fataal. Haar verhaal wordt verteld in het programma ‘Van de Wereld’ van BNNVARA.

Isa was anders dan de meeste mensen op school en werd vooral goed bevriend met Guus tijdens de coronatijd. Op een festival opperde iemand in hun vriendengroep het idee om XTC te proberen. Terwijl Ellis het niet deed, besloten Guus en Isa om het toch te proberen, na het opzoeken van informatie.

Op het festival leek alles goed te gaan, maar Isa voelde zich plotseling niet lekker. Na een rustpauze leek ze weer in orde te zijn. Ook op de terugweg in de trein leek alles normaal. Maar toen Ellis Isa thuisbracht, werd haar vader boos omdat hij zag dat ze drugs had gebruikt. Die nacht stuurde Isa nog een bericht naar Guus met de tekst “Shit, ik ben de lul”, maar dat was het laatste wat ze van haar hoorden.

De volgende dag kregen de vriendinnen te horen dat Isa op de intensive care lag vanwege watervergiftiging door het gebruik van XTC. Ondanks de hoop van de vriendinnen en het bezoek aan Isa in het ziekenhuis, bleek ze uiteindelijk niet meer bij bewustzijn te komen en overleed ze.

Lees het hele artikel van Gaby Boterkooper op LINDA.nl.

Het vierdelige programma ‘Van de Wereld’ is sinds woensdag 3 april te streamen op NPO Start en wekelijks te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Meer info:

Scroll naar boven