Home Nieuws Hoe overleef je tropische hitte op een festival? Zo kom je de dag door

Hoe overleef je tropische hitte op een festival? Zo kom je de dag door

Aankomend weekend (10 en 11 juni 2023) hebben festivalgangers ‘geluk’ met het weer. Of nou ja, het is maar wat je ziet als geluk. Het gaat niet regenen, maar wel worden er tropische tempraturen verwacht. Dat brengt JFK bij de vraag van vandaag: Hoe overleef je tropische hitte op een festival?

Drinken, drinken en nog meer drinken

Uiteraard wil je gedurende de dag genieten van een ijskoud pilsje of een andere heerlijke alcoholisch drankje. Echter moet je niet vergeten om tussendoor water te drinken. Door alcohol droog je namelijk sneller uit, plak daar een tropisch tempratuurtje bij op en je loopt straks net als Spongebob te smeken om water. Probeer dat laatste dus te vermijden.

Pas op met drugs

Het is uiteraard verstandiger om geen drugs te gebruiken, maar doe je dat wel. Let dan op! Stimulerende middelen verhogen je lichaamstemperatuur. Door de hitte van het weer zal je lichaamstempratuur al hoger liggen dan normaal. Wat kun je dan doen als je tóch drugs gaat gebruiken? Reduceer je dosis, drink genoeg water – en ook al heb je er geen zin in – eet genoeg!

Voel je je echt niet goed? Ga dan langs de EHBO. In Nederland zullen de hulpverleners niet raar opkijken van drugsgebruik

Lees het hele artikel van Stan op de Weegh op JFK.nl.

Meer info:

Scroll naar boven