Bericht

 

Festivals bereiden zich voor op hete dagen

  3 jul 2015     feest festival veilig verantwoord

Festivals Pitch in Amsterdam en het Hiphopfestival Woo Hah in Tilburg bereiden zich voor op de onnederlandse hitte in het aankomende festivalweekend. Naast het treffen van de standaard maatregelen, wordt er ook creatief met de hitte omgegaan.

Op 3voor12.nl is te lezen dat bij PITCH en WOO HAH! er gratis waterpunten zijn waar de festivalgangers hun eigen flesjes mogen vullen en wordt er extra EHBO ingezet. PITCH is zich goed bewust van de gewoontes van de festivalbezoekers: "Beperk het gebruik van alcohol en drugs omdat die je temperatuur regulatie en vochtbalans sterk beïnvloeden." Op de site waarschuwt het festival niet te weinig, maar ook niet te veel te drinken: "Twee glazen per uur is genoeg. Een watervergiftiging is net zo gevaarlijk als oververhitting als gevolg van alcohol- en/of drugsgebruik." Daarnaast wordt aangeraden een petje of een doek te dragen, om het hoofd en de nek voldoende te bedekken.

Op WOO HAH! loopt een heus "smeerteam" rond met smeermeisjes. Programmeur Ruud Lemmen licht toe: “We willen op een ludieke manier met de warmte omgaan. Zo hebben we vijf meisjes die op het festival rondlopen met zonnebrandcrème, voor de bezoekers die dat niet bij zich hebben.” 

Ook zijn er extra schuduwplekken gecreëerd door bomen en flextenten, grote doeken die voor extra schaduw zorgen. Bij het warmste binnenpodium zorgen we voor extra luchtverversing.

Bedenk van te voren dat het met deze temperaturen niet het beste of zelfs een slecht moment is om drugs te gebruiken. Bekijk het filmpje over watervergiftiging of lees meer over oververhitting.

 


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut