Bericht

 

Alcoholistische student

  15 apr 2016     alcohol student verslaving

Studenten drinken. Sommigen te veel. Sommigen zo veel dat het niet meer leuk is. Masterstudent Paultje Walnoot (24) is een van hen. Hij raakte tijdens zijn studietijd verslaafd aan alcohol. Voor de Groninger Studentenkrant doet hij zijn verhaal.

"Mijn zusje confronteerde me op een gegeven moment met mijn drankgebruik. Dat je kleine zusje je moet vertellen dat ze zich echt zorgen om je maakt, dat raakte me en maakte veel indruk op me.

De nacht voordat ik daadwerkelijk hulp ging zoeken was ik ook bezopen. Ik vond mezelf een loser en ik vervloekte mezelf. Ik rookte een sigaretje op het balkon en toen ik weer terug kwam in mijn kamer was ik zo gefrustreerd over mezelf dat ik de ruit van mijn kamerdeur insloeg. Toen ik de volgende dag met een kater wakker werd zag ik het glas op de grond liggen. Toen dacht ik: tot hier en niet verder. Ik kan dit niet alleen."

Lees verder op Studentenkrant.org.

Heb je een vraag over je eigen alcoholgebruik of dat van een ander? Neem contact (bellen, mailen of chatten) op met de Alcohol Infolijn.

Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut