Bericht

 

Noorderlingen gebruiken meer en vaker ecstacy

  28 dec 2016     onderzoek verslavingszorg XTC

Jongeren en jongvolwassenen in het noorden gebruiken meer en vaker ecstacy dan in het verleden. Dat gebeurt niet alleen in clubs en op festivals maar ook steeds vaker tijdens stapavonden.

Dat stelt Verslavingszorg Noord Nederland (VNN) in een reactie op een onderzoek van het Trimbos-instituut. Die hield dit jaar een steekproef onder 4905 mensen in de leeftijd van 15 tot en met 35 jaar die in 2016 tenminste één keer een party, festival, club of discotheek hebben bezocht.

Hoewel geen representatief beeld wordt geschetst van alle uitgaande jongeren in Nederland, geeft het onderzoek volgens het Trimbos wel inzicht in de populariteit van diverse uitgaansdrugs, trends in gebuik en de manier waarop wordt omgegaan met de risico’s van middelen. Het blijkt dat ecstacy nog steeds de belangrijkste uitgaansdrug is.

VNN onderschrijft die conclusie en stelt dat in het noorden sprake is van een toename van ecstacygebruik. ,,Dat zien we aan het bezoek aan onze pillentestservice in Leeuwarden, Assen en Groningen’’, weet preventiefunctionaris Rob Otten.

Lees verder op DvhN.nl.


Meer nieuwsberichten

Copyright © 2021 Trimbos-Instituut